Binnenvaart en Havenbedrijf

Groenenboom Containertransferium Ridderkerk

Alles over ons

Medio 2008 werd na een grondige renovatie van het terrein aan de haven van Ridderkerk gestart met vervoer over water.

Groenenboom Containertransferium Ridderkerk (GCR) is opgezet als oplossing voor de congestie op de A15 en de containerterminals op de Maasvlakte. Inmiddels worden dagelijks zo’n 60 containers per binnenvaartschip af- en aangevoerd, zijn er dagelijkse afvaarten Rotterdam v.v. en tweemaal per week Antwerpen v.v.

GCR heeft een Vergunning Douane-entrepot C, is door de douane AEO-gecertificeerd en heeft als één van de weinige binnenvaartterminals een ISPS certificering waardoor ook behandeling van (kleine) zeevarende schepen mogelijk is.

Naast containeroverslag van standaard containers behandelen wij ook flatracks met hoge/brede lading en verzorgen wij het zeewaardig stuwen van lading op flatracks.
Voor meer informatie: www.inlandlinks.eu – zoek een terminal – Ridderkerk

Bij de officiële opening in oktober 2009, een jaar na ingebruikname, kon met trots worden vermeld dat het magische getal van 10.000 containers via onze terminal al was gepasseerd.
In tijden van crisis toch een prachtige prestatie!

Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de ontlasting van de verkeersdruk op de A15 richting Maasvlakte en een verminderde uitstoot van CO2 en fijnstof.

  • Vacature Chauffeur

      Wij zijn een familiebedrijf met een prettige no-nonsense cultuur. Voor onze transportactiviteiten zijn wij op zoek naar een...

    Lees meer
    19
    Groenenboom Transporten